× Rent a car Bucuresti Locatiile noastre Blog Contact
 

Termeni si Conditii de Inchiriere   

Informatiile prezentate aici reprezinta un rezumat al termenilor si conditiilor de inchirieri masini Alana Rent a Car SRL

Rezervari preplatite Dupa efectuarea rezervarii preplatite, clientul primeste confirmarea prin e-mail cu o cerere de rezervare provizorie care va fi confirmata sau respinsa in functie de disponibilitate. Rezervarile vor fi confirmate doar pentru o clasa auto, nu pentru un anumit tip/model de masina. In cazul in care rezervarea nu a fost confirmata banii vor fi returnati imediat. Dupa confirmarea rezervarii clientul poate anula rezervarea fara nici un cost mai putin in ultimele 48h inaintea rezervariil. Dupa aceasta perioda se plateste o penalizare care constituie pretul integral al rezervarii. In cazul in care clientul nu mai soseste pentru preluarea masinii se va retine intreaga suma de inchiriere achitata la momentul rezervarii.

.Rezervari cu plata la locatie Dupa efectuarea rezervarii online, clientul primeste confirmarea prin e-mail cu o rezervare provizorie. Rezervarile vor fi confirmate doar pentru o clasa auto, nu pentru un anumit tip/model de masina. Este posibil ca unele clase auto sa nu fie disponibile la anumite birouri de inchiriere Alana. Nu se aplica taxa de rezervare sau de anulare a rezervarii. 

Modificarea rezervarii Odata confirmata, modificari ulterioare aduse rezervarii dumneavoastra pot afecta pretul si/sau disponibilitatea vehiculului. Daca este necesar sa modificati sau sa anulati rezervarea, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa [email protected] in care sa specificati numarul rezervarii. Rezervarile preplatite pot fi modificate oricad mai putin in ultimele 48h inaintea ridicarii masinii.

Varsta si permisul de conducere Pentru a inchiria un autoturism de la Alana Rent a Car SRL varsta minima obligatorie este de 21 de ani. Pentru persoane in varsta de pana la 25 de ani, se aplica o taxa suplimentara de 20 euro/ inchiriere..Persoanele care inchiriaza, cat si soferii suplimentari, trebuie sa detina permis de conducere de cel putin 12 luni. Nu se accepta copie a permisului de conducere, dovada de circulatie sau permis de conducere expirat.

Sofer Aditional Daca alta persoana intentioneaza sa conduca masina, acestea trebuie sa fie prezenta in momentul inchirierii, pentru a fi adaugata pe Contractul de inchiriere. Soferul aditional are aceleasi obligatii ca si soferul principal. Nu se percep taxe suplimentare pentru un sofer aditional. Pentru un al treilea sofer aditional se percepe o taxa de 5 euro/zi

.Documente necesare la preluarea masinii Urmatoarele documente trebuie prezentate la preluarea autoturismului : - act de identitate sau pasaport valid - permis de conducere valid - dupa caz, cardul de credit/debit acceptat de catre Alana Rent a Car SRL 

Metoda de plata Plata integrala sau extrasurile in cazul inchirierilor preplatite, se face in avans in momentul semnarii contractului de inchiriere. Soferul principal trebuie sa detina dupa caz un card de credit valid. Detaliile cardului de credit vor fi preluate in momentul inchirierii. Alana Rent a Car SRL accepta carduri de credit/debit: MasterCard/EUROcard, Visa/Electron. Plata cu numerar este acceptata. Indiferent de mijloacele de plata utilizate, Alana  Rent a Car SRL isi rezerva dreptul de a efectua orice verificari necesare si de a aproba sau refuza inchirierea. Costul inchirierii este calculat in EURO si incasat in RON la cursul BNR.

Returnarea vehiculului inainte de termen  In acest caz nu se vor returna bani catre client.

Trecerea frontierei Inchirierea pentru trecerea granitelor Romaniei este permisa numai cu acordul in prealabil al agentului Alana Rent a Car SRL contra unei taxe. In cazul in care clientul va iesi in afara granitelor neautorizat Sc Alana Rent a Car SRL isi rezerva dreptul de a instiinta autoritatile competente (politie, politia de frontiera) si de a incasa clientul echivalentul a 300 euro sub forma de penalizare

Livrarea/returnarea autoturismului Alana Rent a Car SRL va ofera livrarea/returnarea masinii contra cost pe toata raza orasului Serviciul de livrare si returnare este disponibil la cerere si depinde de disponibilitatea personalului de la biroul  de inchirieri Alana Rent a Car SRL.
Taxe Suplimentare

Taxa de aeroport Se percepe o taxa suplimentara pentru fiecare inchiriere intr-un aeroport: de 18 EURO

Inchirieri in afara orelor de program Fara cost suplimentar. 

Taxa Dislocare Returnarea autoturismului este posibila intr-un alt birou de inchiriere in Romania. Cererea va fi confirmata sau refuzata, in functie de disponibilitatea de dislocare a autoturismului solicitat. Se va percepe o taxa pentru dislocare intre 30 EURO si 200 EURO.

Echipamente suplimentare: In cazul deteriorarii echipamentelor suplimentare (gps, scaun copil, lanturi zapada) clientul este responsabil cu plata integrala a costului lor. 

 Returnarea vehiculului Vehiculul trebuie returnat in data si la ora stabilita in contractul de inchiriere. Returnarea autovehiculului cu o intarziere de pana la 1 ora fata de data si ora mentionata in Contract nu ocazioneaza taxe suplimentare. Pentru o intarziere mai mare de 1 ora se percepe un  tarif suplimentar egal cu contravaloarea unei zile de inchiriere la tariful de lista.

Combustibil Toate autovehiculele trebuie returnate cu rezervorul la fel cum au fost primite, in caz contrar se va aplica o taxa de realimentare de 20 euro pe langa costul combustibilului. 

Asigurare Clientul/soferul autorizat este acoperit de raspunderea civila, in cazul unui accident. Clientul este raspunzator pentru avarierea sau furtul vehiculului Alana Rent a Car SRL in limitele unei sume maxime (franzisa). 

Pachetul de protectie de bazaPentru acest tip de pachet se aplica o franzisa de 200-500 euro in functie de tipul de masina pentru orice daune aduse masinii Alana Rent a Car SRL. O garantie egala cu franzisa va fi blocata clientului in numerar sau pe card pana la finalul inchirierii. In cazul unei eventuale daune Alana Rent a Car SRL isi rezerva dreptul de a incasa partial sau total garantia. 

Pachetul de protectie Super Cover: Pentru acest tip de pachet fransiza este redusa la zero clientul fiind complet protejat in eventualitatea unei daune beneficiind si de inchiriere cu garantie redusa la zero.

Pachetele de protectie nu sunt valabile pentru:- conducerea sub influenta drogurilor sau a alcoolului;- daca clientul nu a oprit dupa producerea unui accident si nu a luat masurile necesare, adica nu a anuntat politia, nu a aflat numele si adresele partilor si martorilor implicati; - utilizarea in scopuri ilicite/ilegale, cum ar fi contrabanda, furtul, transportul ilegal de articole sau bunuri etc.; - conducerea masinii cu sarcina depasita, incalcarea limitei legale de viteza.- conducerea masinii de catre persoane neautorizate, adica sub limita de varsta, nedeclarate si nementionate in Contractul de inchiriere; - conducerea vehiculului in afara drumurilor publice, in munti etc.; - nerespectarea regulilor de circulatie impuse de legislatia romana. 

Protectie impotriva furtului Alana Rent a Car ofera protectie impotriva furtului cu o franzisa egala cu valoarea franzisei pentru daune aduse masinii.

Foarte Important Va rugam sa retineti ca, in cazul nefericit al unui accident, trebuie anuntat imediat personalul Alana Rent a Car SRL la +40733525262 si cea mai apropiata sectie de politie si trebuie obtinut un raport de constatare a accidentului Pachetele de protectie sunt valabile doar daca se prezinta procesul verbal intocmit de politie si raportul de constatare a accidentului. In caz contrar, clientul va fi responsabil in totalitate pentru dauna.

Politica privind fumatul in masinile Alana Rent a Car SRL Este interzis fumatul in masinile Alana Rent a car SRL. In caz contrar se aplica o taxa de 50 euro/inchiriere. Conform legislatiei in vigoare este interzis fumatul in masinile ce apartin unei firme. 

Curatennie auto La momentul primirii masinii aceasta trebuie intodeauna primita curata atat la exterior cat si la interior. Pe cat posibil masina trebuie returnata in aceleasi conditii in speta, spalata interior si exterior. In caz contrar nu veti fi suprataxat. Se aplica doar taxa de spalare auto in valoare de 30 RON (6.5 euro), suma platita de Alana Rent a Car SRL catre spalatorie.

Asistenta Rutiera Beneficiati de asistenta rutiera 24h/24 pe intreg teritoriul Romaniei sau in tarile unde ati fost autorizati sa circulati. In cazul unei defectiuni ce nu tine de vina clientului asistenta este oferita gratuit. In caz contrar clientul va suporta intreaga suma pentru asistenta oferita.Daca masina defecta nu se poate repara in cursul aceleasi zile va fi oferita o masina de schimb in maxim 24 h de la data producerii evenimentului/defectiunii.

 Declar urmatoarele: Date Personale Prin semnarea acestor termeni si conditii imi exprim in mod express si neechivoc acordul ca Alana Rent a Car SRL, in conformitate cu prevederile legale, sa imi prelucreze si sa utilizeze in orice mod documentele. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor: angajatii societatii, autoritatea judecatoreasca daca este cazul, politie daca este cazul. 

Geolocalizare Sunt de acord ca Alana Rent a Car SRL sa foloseasca la anumite masini servicii de colectare date de geolocalizare.

Am citit si sunt de accord cu Termenii si Conditiile de mai sus.

Data                                                                       Semnatura