7 elemente de verificat inainte de a inchiria o masina

7 elemente de verificat inainte de a inchiria o masina in orasul Bucuresti in anul 2018

Fiecare companie de inchirieri auto are propriile conditii de rent a car. Acestea sunt adaptate in functie de tara in care firma isi desfasoara activitatea.
In domeniul de inchirieri auto agentiile de rent au anumite elemente ce sunt specifice orasului Bucuresti. Aceste elemente reprezinta o imbinare de factori preluati din modelul american, impreuna cu stilul vestic european.

Dar sa nu deviem totusi de la subiect si haideti sa vedem impreuna care sunt elementele specifice structurii de inchirieri masini din Bucuresti:

1. Inlocuiti inchirierea directa din aeroportul Henri-Coanda Otopeni cu rezervarea online

Chiar daca fiecare companie de rent a car din orasul Bucuresti realizeaza inchirieri pentru aeroportul Henri-Coanda din Otopeni, nu inseamna ca toate aceste agentii au sediul in incinta aeroportului.

Ridicarea unui autovehicul direct din aeroport necesita o cheltuiala suplimentara atat pentru compania care inchiriaza masina, cat si pentru client. Astfel, firma care inchiriaza autovehiculul va trebui sa plateasca o suma considerabila pentru a inchiria in incinta aeroportului.
Suma respectiva va exista mai departe in pretul de inchiriere pe zi.

De ce apare aceasta situatie?

Haideti sa aflam impreuna…

Ca sa intelegeti mai bine acest proces, un singur loc de parcare poate costa in jurul a 10 euro pe zi. Aceasta suma va trebui suportata de catre client prin firma de inchirieri auto.
Astfel, pentru a putea diminua costurile, realizati rezervarea din timp direct de pe site-ul comerciantului. Rezervarea online din timp va permite sa diminuati cheltuielile suplimentare, cum ar fi aparita unei taxe de urgenta sau a taxelor de aeroport.

2. Varsta de minima de inchirierea a unei masini este de 21 de ani in orasul Bucuresti

Majoritatea companiilor de inchirieri masini din orasul Bucuresti au adoptat modelul american.

Acest model este in foarte multe situatii cu mult favorabil fata de cel vestic european.

Haideti sa vedem si de ce?

Aproape toate tarile din Uniunea Europeana inchiriaza autovehicule tuturor persoanelor care au peste 25 ani. Astfel, apare situatia din tarile europene de vest, in care clientul poate avea sub 25 de ani si experienta de 3 ani in domeniul sofatului. Chiar si in aceste conditii, clientul nu poate inchiria un autovehicul in Franta sau intr-o alta tara din Uniunea Europeana.

Cu toate acestea, procesul de inchirieri auto din Romania nu este la fel de riguros in ceea ce priveste aceasta situatie. Majoritatea companiilor de rent a car din orasul Bucuresti, solicita ca soferul aibe permisul de conducere de cel putin 3 ani.
Chiar daca se va putea inchiria un autovehicul atunci cand varsta soferului este sub 25 ani, el va trebui sa aiba experienta de cel putin 3 ani.
Dar sa nu uitam ca nu exista optiune favorabila fara costuri suplimentare. Astfel, daca veti avea permisul de 3 ani veti fi nevoit sa achitati alte taxe aditionale.

3. Faceti poze impreuna cu agentul de rent a car atunci cand ridicati masina

De regula, masina este verificata inainte de a inchiria autovehiculul, impreuna cu agentul de rent a car.

In aceasta verificare sunt trecute toate avariile masinii. Daca firma de rent a car se respecta, masina inchiriata nu ar trebui sa aiba micio avarie.
Cu toate acestea se completeaza un formular constatator la inceputul inchirierii. In acest raport sunt trecute toate defectiunile masinii. Solicitati o copie a acestui raport si atasati la acest raport poze realizate de dumneavoastra din mai multe unghiuri. Prin aceasta forma
veti putea fi ferit de eventualele costuri suplimentare cu privire la avariile masinii.

4. Copiii vor aduce cheltuieli suplimentare atunci cand inchiriati o masina

Pentru copiii cu varsta sub 4 ani, vor exista cheltuieli suplimentare la inchirierea unei masini.
Aceste cheltuieieli nu se vor manifesta in mod direct, ci vor aparea pe baza legilor de conducere auto din Romania. Haideti sa explicam mai bine acest proces si sa vedem si de ce.

Legea auto romana solicita existenta unui scaun pentru copii, atunci cand acesta are sub 4 ani.
Daca circulati pe drumurile din Romania cu un copil sub 4 ani, fara scaun destinat transportului acestuia, va trebui sa platiti o amenda de cel putin 400 Ron.
Solicitarea scaunului de copil, va necesita adaugarea unor costuri suplimentare din partea clientului. Va prezentam cu aceasta ocazie un articol realizat de alanarent.ro, in care veti putea evita costurile ascunse in serviciile de rent a car.

5. Inchiriati masina numai pe baza cardului de credit

Majoritatea companiilor de inchirieri auto solicita inregistrarea unui card de credit.
Cardul de credit este necesar atat pentru compania care inchiriaza masina, cat si pentru clientul care apeleaza la acest serviciu.
Vom exemplifica avantajele inchirierii pe baza unui card de credit din punct de vedere al clientelei. Sa spunem ca inchiriati astazi o masina si doriti sa o returnati intr-o anumita zi.

Cu toate acestea apare o situatie neprevazuta in care nu mai puteti returna masina la locatia stabilita.
Deoarece ati inregistrat cardul de credit, firma poate ridica masina din locatia stabilita.

Pentru ridicarea masinii se vor percepe costuri suplimentare, ce vor fi retinute direct de pe card. Fara cardul de credit veti fi fortat sa aduceti masina inapoi la sediul de inchiriere sau sa achitati diferenta prin alte modalitati de plata.

6. Alimentati de fiecare data inainte sa returnati masina companiei de rent

Aceasta regula nu se va aplica numai pentru Bucuresti sau Otopeni ci pentru sistemul de rent a car din intreaga lume.
Autovehiculul este predat clientului cu o anumita cantitate de combustibil.

Indiferent de situatie, clientul va trebui sa returneze masina cu aceeasi cantitate de combustibil.

In situatia in care masina nu va fi returnata cu acelasi numar de litri, clientul va fi nevoit sa platiteasca numarul de litri de combustibil lipsa, plus o taxa suplimentara.

7. Ocoliti drumurile neasfaltate

Drumurile din orasul Bucuresti sunt cele mai ingrijite din Romania.
Cu toate acestea nu putem sa spunem acelasi lucruri despre restul drumurilor din afara capitalei.
Astfel, daca veti circula pe drumuri de tara sau drumuri neasfaltate veti fi nevoit sa platiti fiecare defectiune a masinii.

Daca veti circula pe drumuri prost asfaltate ( si veti gasi foarte multe in Romania ), defectiunile interne ale masinii, vor fi suportate de catre firma.
In situatia in care veti circula cu masina inchiriata pe drumuri de tara ( neasfaltate ), atunci cand veti fi nevoit sa suportati cheltuielile de reparare ale autovehiculului.
Astfel, va trebui conduceti masina ca si ati fi proprietarul acesteia.

Ati ajuns cu noi pana la finalul celor 7 elemente de verificat inainte de a inchiria un autovehicul in Bucuresti in anul 2018. Ca bonus, va propunem sa ramaneti informati si va oferim spre citire drepturile dumneavoastra ca si consumator european in lumea de inchirieri masini.

Daca tot am vorbit pana acest moment despre garantie, va punem la dispozitie posibilitatea de a apela la sistemul de rent a car fara garantie din Timisoara.